måndag 16 januari 2012

"Montazami skogen!"

Så var ytterligare en skiddag över. Den startade i morse med att Jonte, Jocke och jag käkade frukost och gick ut till vägen för att lifta upp till berget. Det är verkligen helt fantastiskt här i Kanada, det är bara att ställa sig vid väggrenen och efter några minuter stannar en bil och frågar: "Do ya wanna have a ride?" Man behöver knappt vifta med tummen. Älskar verkligen mentaliteten som finns här, alla är trevliga och hjälper varandra. Kom hit och se och lär Sverige!

Grabbarna fixar lift

Vi kom smidigt upp till berget och funderade över hur vi skulle åka idag då. Eftersom vädret inte var helt fantastiskt och området nära liftarna var totalt uppkört så bestämde sig Jonte, Jocke och jag för att göra en topptur! Som extra sällskap fick vi med oss Jockes reskamrat Andreas.

Vi valde att gå en tur mot Montana Bowl, där vi skulle sedan skulle dyka ner i skogen som lite skämtsamt kallas "Maria Montazami skogen" bland svenskarna. Vi var där i förrgår och fick då några riktigt fina åk i lätt fluffig snö. Förhoppningen för dagen var att det skulle vara ännu djupare då det snöat lite mer sen sist.

På vägen upp var det riktigt bitit väder! Snålblåst, nysnö och flatljus. Det kändes som vi alla var ute som äventyrarna i Hipp Hipp! Med detta i tanken så blev sista biten av hiken lite enklare! ;-) Väl uppe på toppen var jag tvungen att ta en bild på mig själv, för jag tror nog att Torvald och Björn får sällskap på nästa resa om jag fortsätter se ut så här!

Äventyraren

Väl ner i montana skogen visade sig att våra förhoppningar infunnit sig! Snön var djupare än i förrgår! Dock hade den tappat en del av sin fluffighet, så den påminde lite mer om svensk snö än kanadensisk! Men vad gör det egentligen, midjedjupt puder är ju alltid kul!

Jonte gillar Montazami

Ser ni Jocke?

När vi var tillbaka hemma från backen så tog vi en tur ner på stan. Det behövdes inhandlas ett vallajärn och valla. Stora temperaturskillnader här från dag till dag gör det svårt med glidet, så det kommer behövas valla många gånger! Gjorde dessutom ett fynd inne på den ena butiken, en ny klocka från Neff...på nice price! =)

New watch

Premiärvallning

I tre dagar har nu Jonte, Jocke och jag lagat middag tillsammans. Detta har lett till att det finns tre olika matlådor i kylen till morgondagens middag. För att vi på ett roligt och rättvist sätt skulle kunna bestämma vem av oss som skulle få välja först bland de tre lådorna, bestämde vi oss för att spela en omgång Yatzy i strikt ordning. Vinnaren väljer först! Så...

Grattis Jocke!
  1. Jocke
  2. Jonte
  3. Erik
Nu är vi precis klara med dagens vända i vår hot tub! Så det är dags för lite sömn!
Vi hörs av snart igen!

Erik




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar