söndag 29 januari 2012

Att köa för ingenting

Tillbaka igen på bloggen efter någon dags uppehåll. Skall försöka summera den senaste tiden på ett smidigt sätt.

Fredag:

Skidåkning på berget tillsammans med Jocke och Jonte! Sjukt kul att alla tre var tillsammans på lagg igen efter att vissa skador och förkylningar hållt oss borta i olika omgångar! Vädret och underlaget var inte i topp, så vi körde lite olika åk i dessa kuperade pister som revy bjuder på, samt en lång lunch! =) Efter backen åkte vi med Carro för att lämna in returpapp, plast och burkar...fick tillbaka 30 dollar, big win!

Lite återvinning - för miljön!

Lördag:

En bättre dag på berget! Jonte, Jocke och jag var ute och brände för fullt i pisten och utanför den nyss nämnda! Körde lite små drop och hittade naturliga kickar som Jocke kunde nöta sin 360 på! Efter lunch hookade vi upp Carro och drog iväg på ännu roligare åkning bland drop och pister! Vi körde på gränsen till vad tyglarna höll, och vad kul vi hade! Stora leenden på på allas läppar! Tänk vad roligt det är att åka skidor!

Hemma igen så var det fokus på x-games! Vi streamade finalen på snowboard slopestyle och skidor big air! Sjukt skönt att vara på denna sidan atlanten då denna tävling är igång, för hemma i Sverige är man tvungen att vara vaken hela natten om man vill se något! 

Efter X-Games var det tidigt i säng som gällde, då det hade utlovats heavy snowfall, upp emot 40 cm skulle komma under söndags dygnet! Peppade som tusan gick vi till sängs...

Söndag:

06:30 - alarmet ringer och väcker oss! Upphetsat tittar man ut genom fönstret, besvikelse! 7 cm hade kommit, dock så snöade det kraftigt. Detta medförde att vi tog oss upp i alla fall och käkade frulle. Strax efter 08:00 var vi uppe på berget. Snön fortsatte att falla tungt, i dubbel bemärkelse, temperaturen visade på precis under nollan.

Precis som en vanlig helgdag med rejält snöfall växte snabbt kön upp till den första gondolen! Som skönt var hamnade vi i den främre delen av kön!

Extrem kö

Vanligtvis så brukar det skilja rätt mycket på temperaturen på dalstation och toppen. Idag var tyvärr ett undantag. Snön föll lika tungt uppe på toppen som nere i dalen. Vi körde några åk i systemet då både North Bowl och South Bowl var stängda. Snön var tung och blev dessutom snabbt uppåkt. Lite bittra över detta tog vi oss en tidig lunch, som sedemera blev en lång lunch! Därefter drog vi ner till Wino för att ta oss en riktigt favorit, GI's Winter Ale! En öl med touch av honung som serveras ur ett glas som legat länge och väl i frysen och blivit iskallt! Rena rama drömmen!

Redigt snöfall

Efter ölen var vi nöjda med dagen, och for hemåt! Eller ja, for och for var nästan att ta i. Vi höll knappt på att kunna lämna parkeringen. Tung blötsnö, framhjulsdrift, tungt lastad bil, dubbfria däck - ingen vidare vinnande kombination! Men med lite knuffande och buffande samt slirande däck så var vi på väg hem!

Nu är det dags att göra i ordning kvällens dinering, spaghetti med köttfärssås!

Safe turns,

E




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar