söndag 22 januari 2012

GO Grizzlies!

Till toner av en harpa vaknade jag till liv kl 06:30 i lördags morse. Det var alarmet på min iPhone som lät, så det vara bara att kasta sig ur sängen för att vakna till! Det hade ju nämligen dumpat, igen! Jocke och jag skyndade oss med frukosten och bytte om, här gällde det att vara ute i god tid!

Det är nämligen så att om det dumpar i Revelstoke så kommer det mycket folk och liftkön blir lång. Om det dessutom dumpar på en helg (vilket det gjort de två senaste veckorna) så kommer det överdrivet mycket folk. Lärd av denna erfarenhet begav vi oss ut mot vägen för att lifta redan kl 07:45.

Denna gång hade vi en enorm tur, redan innan vi kommit ut till stora vägen så träffade vi en dam som höll på att få sin bil framskottad av en traktor, varpå vi stannade och småpratade lite. Det hela resulterade i att vi fick skjuts upp till berget av henne! Bingo! Vi kom fram till den stora parkeringen ca kl 08:00, där träffade vi Anna som hade liftat med en annan bil. Då hade vi 30 min kvar tills liften skulle öppna! Synen som mötte oss var inte klok, en enorm kö av människor stod redan och väntade! Uppskattningsvis var kön ca 200 m lång, men vad kunde vi göra åt det, det var bara att ställa sig sist!

Vi var dock inte sist i kön mer än några sekunder, för det formligen bara strömmade in mer pudertörstande skid/brädåkare. Vad jag sen fick höra var att kön hade varit ca 750 lång som längst, galet!!

Åkningen vi sedan fick var värd att köa för! Riktigt fin snö hade fallit i stora mängder och det var bara att släppa loss skidorna! Dock hade vädret gjort stora delar av berget väldigt lavinfarligt, så några turer var det inte att tala om. Vi fick hålla oss i systemet, vilket i och för sig gav oss många riktigt bra skogsåk med faceshots som belöning! =) Nackdelen med att man bara kunde hålla sig inom systemet var att alla ytor snabbt blev uppåkta. Så nu avvaktar vi tills de öppnar upp mer bowls!

Faceshots ger snö i skägget

Väl hemma igen var det dags för middag, Chili con Carne med ris! Det var även dags för den mytomspunna strikta Yatzy omgång som avgör vem av Jocke, Jonte och jag som skall få välja matlåda först! Vi kör nämligen ett matprogram som innebär att vi lagar tre middagar i rad, som alla ger en matlåda. På den fjärde dagen har vi alltså tre lådor över, och å får en strikt yatzy omgång avgöra vem som får vilken låda, vinnaren väljer först!

Jämn omgång

Grabbarna fokuserar

Omgångens resultat:
  1. Erik
  2. Jonte
  3. Jocke

Efter denna mycket jämna omgång väntade vi med spänning på kvällens happening, Revelstoke Grizzlies vs Sicamous Eagles! Det är så klart hockey vi pratar om, vi är ju trots allt i Kanada! Nu är det ju inte direkt NHL, utan snarare en serie för äldre juniorer. Men hockey i kanada är ju religion. Så det är lite mer än en vanlig match.

Matchens speaker ropar t.ex ut glädjetjut varje gång en spelare i grizzlies ger en motståndare en redig tackling! "Let's hear it for your Grizzlies guys!" "Come on Grizzlies!". Roligt var det också när publiken skriker på motståndaren under matchen. Nr 20 i motståndarlaget åkte på en utvisning, varpå en snubbe i publiken ropar "Hey number 20, you suck!!" Ca 6 min senare när samma spelare är ute på isen igen och skall slå en passning, ropar samma snubbe "Hey 20, you still suck!".

Haha, så sjukt annorlunda mot hemma. Men det är verkligen kul att få uppleva denna kulturella skillnad, då man inser att hockey är mer än en sport här! Efter matchen hade t.ex hemmaspelare officiell autografskrivning i hallen, i vilka svenska juniorlag händer det?

Matchen i sig var ingen kvalitativ kioskvältare, grizzlies förlorade med 1-2 i den sista övertidsperioden efter att målvakten gjort en redig blunder bakom egen kasse! Men vi är snart tillbaka på läktaren för att kolla på en ny match!

Närkamp

Anna, Jonte och Jocke

Det har gått bra förut

Kanada

Efter matchen blev vi medbjudna av ett gäng skandinaver på ett ställe som heter Regent för att ta några öl! Det blev bra drag på det stället med mycket folk och biljardmatcher! Kul att träffa folk!

Nya Zeeland vs Norge!

Well, det blev en del att skriva detta! Hoppas ni inte har tröttnat att läsa redan! Återkommer snart med lite nya berättelser. Vi hörs!

E






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar