fredag 20 januari 2012

Fredagsmys

Snart slut på den här dagen, sitter och summerar vad för slags fredagsmys som vi har gjort idag. Vi började dagen med en lång och skön sovmorgon. Jocke och jag var inte uppe i backen för ens vid 11 rycket, sent kan tyckas, men vadå...vi har ju en 2,5 månader lång semester och behöver inte stressa upp oss för några missade åktimmar varje dag! ;)

Åkningen idag var inte den bästa sen vi kom hit! Har inte snöat på några dagar så det mesta är uppkört. Vi hittade dock lite roliga skogslinjer med mjuk, men inte orörd snö! Väl hemma igen tog vi med oss Jonte ut (som stannat hemma några dagar pga ömmande ben) för lite transciverträning.

Jocke söker och Jonte övervakar

Jocke söker

Vi turades om att gräva ner ryggsäckar med transcivers och söka efter dem. Växlande mellan en eller flera begravda. Man kan aldrig träna för mycket på detta. Känns jäkligt bra att vi gör detta! 
Vill passa på att tacka Berne på Björnrike skidshop för hjälpen att fixa fram min lavinutrustning till denna säsongen, den fungerar alldeles utmärkt! =)

Nöjda med dagens träning satte vi oss i hot tuben och mjukade upp lederna. Därefter väntade den efterlängtade fredagsmys middagen...fiskpinnar med hemgjort potatismos! Fredagsunderhållningen blev skidfilmsdokumentären "Tres Bonne Equipe", ett två år långt projekt om skidlegenderna Kaj Zackrisson och Sverre Lilliquist.

Kaj har ju länge varit min husgud, och att få se denna film var en otrolig upplevelse. Vilket otroligt liv de lever, i både med- och motgång. Jag kan rekommendera alla som är skidintresserade att se den! En riktig feel good film om två fantastiska karaktärer!

Nu väntar vi med spänning på nästkommande dagar. Det sägs att det kommer dumpa upp emot 50 cm och att de ev kommer behöva stänga vägen från Rogers till Revelstoke! Detta kan innebära att vi blir instängda i den här byn, tillsammans med all snö (otur). Det hände några gånger förra säsongen, så vi får se om det händer igen!

Så det är väl bara att gå och lägga sig, tidig morgon är det som gäller! Liftköerna på puderhelger brukar inte vara att leka med, så det gäller att vara i tid!

Simma lugnt så länge, jag är snart tillbaka med nya inlägg!

E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar