onsdag 25 januari 2012

Bluebird and wings

Det är nästan två veckor sedan jag anlände hit till Revy. Min första skiddag hade jag på fredagen, då var det bluebird (Blå himmel och sol). Sedan dess har jag knappt sett solen, för det har varit omväxlande molnigt och snöfall hela tiden. Men...idag var det dags igen!

Rickard styr med stil

Vi tog oss en rejält slapp morgon med långfrukost och sovmorgon! Kom upp till berget först kring 11:15 ungefär och tog gondolen kring 11:30! Synen som mötte oss var helt fantastisk! Solen sken från en blå himmel och vi trodde nästan det var vår, för solen värmde och snön var mjuk! Som tur var höll sig temperaturen under nollan uppe på de högre regionerna, känns lite väl tidigt med vårsmältning nu! ;)

Jocke njuter av solen

När vi hade stigit av Stoke Chair och befann oss högst upp så väntade ytterligare fallhöjdsmeter uppåt, denna gång till fots. Vi bootpackade uppför den branta stigning som tar oss upp till sub peak, som är den näst högsta toppen på Mt McKenzie. Detta tog oss ca 15-20 min. Uppe på toppen är utsikten helt fantastisk dagar som denna! Floder, berg och dalar åt alla håll. Rocky Mountains levererar!

Anna, Rickard och Rebecka på Sub Peak

Reklambild

Revelstoke är nice!

Från Sub Peak skråade vi vidare bort mot vårat favoritställe, Montana bowl! Vi hade stora förhoppningar på detta åk då det snöat och blåst en del de senaste dagarna. Detta har medfört att snön fastnat där samt att lavinrisken har ökat och folk därmed hållit sig borta!

Väl inne i skogen visade det sig att vi skulle ha rätt. Det fanns väldigt mycket snö och det var knappt ett enda spår där inne! Det var bara att ta fart och surfa runt bland träden, som för övrigt står så där alldeles perfekt långt ifrån varandra! Lycka!

Nere i dalen igen splittrade vi på oss, några skulle ta en hike till upp mot swedish ridge, medan några valde att börja tura tillbaka mot systemet!

Klassiskt hjälmrufs på huvudet!

Efter det sedvanliga badet väntade kvällens happening! Vi skulle till ett ställe som heter Big Eddy Pub. Det ligger på andra sidan stan och har olika temakväller varje dag i veckan! Idag så väntade "Wings Wednesday". 

Anna, Rebecka, Carro, Rickard och jag drog dit för att mumsa i oss av de beryktade kycklingvingarna i olika smaker! Vi beställde in ett gäng korgar med diverse olika smaker och åt tills vi i stort sett sprack! Riktigt flottigt, kladdigt och nordamerikanskt! Men gott! Dessutom visade det sig att ett liveband skulle spela. Det var tre grabbar som entrade scenen och tog tag i gitarren, basen och trummorna som stod där! De började sedan lira en blandning av blues, funk och singer/songwriter! De var otroligt tajta och de bjöd på ett grymt sväng! =)

Wednesday wings!

Grabbarna med sväng

The place!


Nu är vi sjukt mätta och dagen börjar lida mot sitt slut! Dags att dra sig mot sängen för att få några timmars sömn innan det är dags för lite nya äventyr! Får se vad det bjuds på imorgon!

Vi hörs av snart igen!

E





1 kommentar:

  1. Underbart, du verkar ha hittat rätt in Kanadan.

    Jag gillar läsningen och bilderna, shreeda vidare så pumpar jag lite Japanskt åt er här borta.
    Hälsa Claar och Carro

    Peace Man
    Gustav

    SvaraRadera