torsdag 9 februari 2012

Roadtrip to Banff

Som rubriken skvallrar om, idag var det dags för roadtrip! Kl 10:00 rullade Rickard, Carro, Jonte, Jocke och jag ut från Revelstoke med siktet inställt på Banff, Alberta. Jonte som tillbringade förra säsongen i just Banff, var ruskigt sugen på att komma dit igen och se lite bekanta ansikten. Tydligen skulle byn vara av en helt annan karaktär än den vi lever i just nu.

Vägarna var fina och trafiken inte överdrivet tung, så vi hade siktet inställt på ca 3,5-4 tim körning. Dessa planer grusades snabbt. Efter blott ca 40 min körning var det stopp i trafiken. Det skulle skjutas med stora kanoner för att spränga bort ev laviner som låg i riskzonen för vägen. Ett oplanerat stopp som tog oss ca 40 min.

På rull igen så blev humöret snart uppåt igen, förklaringen? En lunch på donken i Golden!

Väl framme i Banff visade det sig att de andras ord varit sanning. Byn hade verkligen en helt annan karaktär. Här trängs stora hotell med mängder av souvenirbutiker, concept stores av olika märken, restauranger och skidbutiker. Arkitekturen är dessutom en helt annan än den fula och tråkiga som dominerar Revy. Det känns helt enkelt mer som en turistort (vilket det även är).

Glada över det stora utbudet av butiker satte vi igång med shoppandet (som till stor del var anledningen till våran roadtrip). Några timmar senare gick vi alla kånkandes med flera kassar och tunnare plånböcker, dock med ett stort leende på läpparna! För att bara nämna några av alla fynden kan jag berätta att Rille köpte nya lagg, Jonte skaffade sig en ny hjälm, Carro nya löpdojjor och Jocke nya goggles.

Vi passade även på att äta sushi, fika på Second Cup samt dricka kaffe på Starbucks. Kändes speciellt kul för mig som aldrig druckit det beryktade starbucks kaffet, och inte heller ätit sushi. Några erfarenheter rikare helt enkelt! Kan även berätta om sushi restaurangen. Vi satt som i en ring runt en snubbe som stod i mitten och tillagade allt. När han hade gjort klart en rätt så la han upp tallriken på en vagn, tillhörande ett modelltåg som cirkulerade runt bortdet. Så det vara bara att plocka åt sig något som såg smarrigt ut. Riktigt roligt!

När mörkret sedan hade lagt sig över Alberta var det läge att styra chevan hemåt igen. Denna gång gjordes resan på 3,5tim med kort paus!

Nu låter jag bilderna sköta resten av berättelsen. Enjoy!


Roadtrip

Roadtrip

Chevan!

Lite besök längs vägen

Roadgap?

Roadtrip

Rickard o Carro i Banff

Bättre brandbil

Sneakpeak på 2013

Stolt ägare till nästa års grejer!

Telemark i Banff

Fika på Second Cup

På gång

Sushitåget som serverade maten!

Sushitåget som serverade maten!

sushi

Starbucks

Mina fynd:
GoPro+minnerskort+bröstsele
Walkie-Talkie
Tischa


Vi hörs,

E


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar